Obvestila v času epidemije

 • Vabljeni v knjižnico! PCT pogoj ni več obvezen za vstop

  Vabljeni v knjižnico! PCT pogoj ni več obvezen za vstop

  Spoštovani obiskovalci! Od ponedeljka, 21. februarja 2022, za vstop v knjižnico ni več zahtevan pogoj PCT. Še naprej je potrebno upoštevati higienske ukrepe: razkuževanje, varnostna razdalja in uporaba zaščitne maske.   Vabljeni v knjižnico!    Prikaži več »
 • Izpolnjevanje pogoja PCT je obvezno

  Izpolnjevanje pogoja PCT je obvezno

  Spoštovani uporabniki! Knjižnica – Kulturni center Lendava deluje po običajnem odpiralnem času! Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 določa, da morajo uporabniki knjižničnih storitev: izpolnjevati pogoj PCT, pri čemer samotestiranje ne velja kot izpolnjen pogoj testiranja; uporabljati masko med gibanjem in zadrževanjem v knjižnici; razkuževati roke ob vstopu v knjižnico. […]Prikaži več »
 • Odpovedano: Pravljične ure – november 2021

  Odpovedano: Pravljične ure – november 2021

  Spoštovani starši, dragi otroci! Obveščamo vas, da zaradi trenutne epidemiološke situacije in navodil Ministrstva za kulturo do nadaljnjega odpadejo pravljične ure. Namesto popoldanskih pravljičnih ur bomo na našo spletno stran nalagali zvočne pravljice, ki jih boste lahko poslušali kadar koli. Priložili bomo tudi pobarvanko.   Zahvaljujemo se za vaše razumevanje in vam obenem želimo veliko zdravja!   […]Prikaži več »
 • Izpolnjevanje pogoja PCT je obvezno

  Izpolnjevanje pogoja PCT je obvezno

  Spoštovani uporabniki! Knjižnica – Kulturni center Lendava deluje po običajnem odpiralnem času! Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 določa, da morajo uporabniki knjižničnih storitev: izpolnjevati pogoj PCT (za osebe mlajše od 12 let ni pogoja PCT), pri čemer samotestiranje ne velja kot izpolnjen pogoj testiranja; uporabljati masko med gibanjem in […]Prikaži več »
 • Izpolnjevanje pogoja PCT je obvezno

  Izpolnjevanje pogoja PCT je obvezno

  Spoštovani uporabniki! Knjižnica – Kulturni center Lendava deluje po običajnem odpiralnem času! Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 določa, da morajo uporabniki knjižničnih storitev: izpolnjevati pogoj PCT (za osebe mlajše od 15 let ni pogoja PCT), pri čemer samotestiranje ne velja kot izpolnjen pogoj testiranja; uporabljati masko med gibanjem in […]Prikaži več »
 • Rokovanje s knjižničnim gradivom

  Rokovanje s knjižničnim gradivom

  Spoštovani obiskovalci! S 23. junijem 2021 je ukinjena karantena za knjižnično gradivo. Ob skupni uporabi tiskanega izvoda je možna prisotnost SARS-CoV-2, zato vas prosimo, da si pred in po branju umijete ali razkužite roke ter poleg higiene rok upoštevate tudi higieno kašlja/kihanja in se ne dotikate obraza med branjem. Hvala za razumevanje!    Prikaži več »
 • Od srede, 23. junija 2021, je čitalnica ponovno odprta

  Od srede, 23. junija 2021, je čitalnica ponovno odprta

  Spoštovani obiskovalci!   Od srede, 23. junija 2021, je čitalnica ponovno odprta. V čitalnico lahko vstopajo samo zdrave osebe, brez znakov okužbe dihal (npr. nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, motnje okušanja, vonja …). Število oseb v prostorih knjižnice je omejeno na eno osebo na 10 m². Vzdržujte medosebno razdaljo najmanj 1,5 […]Prikaži več »
 • Od ponedeljka, 12. aprila 2021, je knjižnica ponovno odprta

  Od ponedeljka, 12. aprila 2021, je knjižnica ponovno odprta

  Spoštovani obiskovalci! Od ponedeljka, 12. aprila 2021, je knjižnica ponovno odprta. Odprte so tudi krajevne knjižnice. Omogočen je prost dostop do gradiva. Prosimo vas, da vstopate posamično, upoštevate varnostno razdaljo, nosite zaščitno masko in si pred vstopom v knjižnico razkužite roke. Knjige, ki jih boste prelistali, a si jih ne boste izposodili, odložite na označena […]Prikaži več »
 • Od ponedeljka, 12. aprila 2021, bo knjižnica ponovno odprta

  Od ponedeljka, 12. aprila 2021, bo knjižnica ponovno odprta

  Spoštovani obiskovalci! Od ponedeljka, 12. aprila 2021, bo knjižnica ponovno odprta. Odprte bodo tudi krajevne knjižnice. Omogočen bo prost dostop do gradiva. Prosimo vas, da vstopate posamično, upoštevate varnostno razdaljo, nosite zaščitno masko in si pred vstopom v knjižnico razkužite roke. Knjige, ki jih boste prelistali, a si jih ne boste izposodili, odložite na označena […]Prikaži več »
 • Knjižnica je od 1. 4. 2021 do vključno 11. 4. 2021 zaprta

  Knjižnica je od 1. 4. 2021 do vključno 11. 4. 2021 zaprta

  Cenjeni obiskovalci! Obveščamo vas, da bo v skladu z ukrepi vlade RS in Ministrstva za kulturo od 1. 4. 2021 knjižnica v Lendavi z vsemi krajevnimi knjižnicami do 11. 4. 2021 zaprta. V tem času ne bomo izvajali: izposoje gradiva, vračil gradiva, rezervacij gradiva, pošiljanja gradiva po pošti, medknjižnične izposoja. V času med 1. 4. […]Prikaži več »
 • Knjižnica je odprta – omogočen je prost dostop do gradiva

  Knjižnica je odprta – omogočen je prost dostop do gradiva

  Spoštovani obiskovalci! Od torka, 9. februarja 2021, bo v naši knjižnici ponovno omogočen prost dostop do gradiva. Prosimo vas, da vstopate posamično, upoštevate varnostno razdaljo, nosite zaščitno masko in si pred vstopom v knjižnico razkužite roke. Knjige, ki jih boste prelistali, a si jih ne boste izposodili, odložite na označena mesta. Čitalnica ostaja zaprta.   Veselimo se […]Prikaži več »
 • Od ponedeljka, 18. januarja 2021, so krajevne knjižnice ponovno odprte

  Od ponedeljka, 18. januarja 2021, so krajevne knjižnice ponovno odprte

  Spoštovani obiskovalci! Od ponedeljka, 18. januarja 2021, so krajevne knjižnice Gaberje, Hotiza, Petišovci, Dolina in Genterovci, ponovno odprte. Veselimo se ponovnega srečanja z vami!   Z lepimi pozdravi, Knjižnica – Kulturni center Lendava Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ    Prikaži več »
 • Krajevne knjižnice Gaberje, Hotiza, Petišovci, Dolina in Genterovci so zaprte

  Krajevne knjižnice Gaberje, Hotiza, Petišovci, Dolina in Genterovci so zaprte

  Cenjeni obiskovalci! Obveščamo vas, da bodo krajevne knjižnice Gaberje, Hotiza, Petišovci, Dolina in Genterovci od 12. 1. 2021 do preklica zaprte. Brezstična izposoja in vračilo gradiva je možna v knjižnici v Lendavi. Zahvaljujemo se za vaše razumevanje in vam obenem želimo veliko zdravja!   Z lepimi pozdravi, Knjižnica – Kulturni center Lendava Lendvai Könyvtár és […]Prikaži več »
 • Od ponedeljka, 2. novembra 2020, je knjižnica ponovno odprta

  Od ponedeljka, 2. novembra 2020, je knjižnica ponovno odprta

  Spoštovani obiskovalci! Od ponedeljka, 2. novembra 2020, je knjižnica ponovno odprta. Knjižnica je odprta le za vračilo in prevzem predhodno naročenega gradiva, obenem lahko podaljšate članstvo in poravnate druge finančne obveznosti. Čitalnica ostaja zaprta. Krajevne knjižnice so odprte, razen knjižnic v Dolini in Genterovcih, ki sta zaradi obnovitvenih del do nadaljnjega zaprti.   IZPOSOJA GRADIVA Izposoja gradiva je […]Prikaži več »
 • Knjiga po pošti

  Knjiga po pošti

  V času zaprtja knjižnic od 27. oktobra dalje nudimo članom dostavo knjižničnega gradiva po pošti. Storitev omogočamo za vse gradivo iz zbirke osrednje knjižnice Lendava. Naročite lahko do tri naslove literature. Pošiljke omejujemo na paket s težo do 2 kg. Naročila sprejemamo od ponedeljka do petka, od 8. do 14. ure, na telefonski številki +386 […]Prikaži več »
 • Knjižnica je od 27. 10. 2020 do nadaljnjega zaprta za stranke

  Knjižnica je od 27. 10. 2020 do nadaljnjega zaprta za stranke

  Cenjeni obiskovalci! Obveščamo vas, da bo v skladu z navodili Ministrstva za kulturo od 27. 10. 2020 lendavska knjižnica z vsemi krajevnimi knjižnicami do nadaljnjega zaprta za stranke. Za informacije smo strankam na razpolago od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na telefonski številki: +386 (0)2 574 25 83 ali na info@kkl.si. V branje priporočamo […]Prikaži več »
 • Izposoja gradiva po predhodnem naročilu na brezkontaktni način

  Izposoja gradiva po predhodnem naročilu na brezkontaktni način

  Spoštovani, obveščamo vas, da vse enote knjižnice v Lendavi, v skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, od sobote 24. oktobra 2020 omogočajo izposojo gradiva po predhodnem naročilu na brezkontaktni način v knjižnici oz. po pošti, enako vračilo. Prosimo, da se držite navodil zaposlenih.   Knjižnica […]Prikaži več »
 • Obvestilo o odpovedi vseh prireditev v Knjižnici – Kulturnem centru Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ

  Obvestilo o odpovedi vseh prireditev v Knjižnici – Kulturnem centru Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ

  V skladu z ukrepi Vlade RS zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 do nadaljnjega odpovedujemo vse prireditve v Gledališki in koncertni dvorani Lendava. Za vse odpadle prireditve bomo skušali zagotoviti nadomestne termine. V knjižnici in v krajevnih knjižnicah bo možna izposoja in vračilo knjižničnega gradiva na način kot do sedaj. Prireditev ne bo.    Prikaži več »
 • Omogočen oddaljen dostop do podatkovnih baz madžarskih založb

  Omogočen oddaljen dostop do podatkovnih baz madžarskih založb

  Omogočili smo oddaljen dostop do podatkovnih baz madžarskih založb. Seznam založb si lahko ogledate na spodnjem naslovu: https://www.kl-kl.si/knjiznica/elektronske-zbirke/#eisz      Prikaži več »
 • Obvestilo o delovanju knjižnice

  Obvestilo o delovanju knjižnice

  Spoštovani obiskovalci! Knjižnica v Lendavi ter krajevne knjižnice Gaberje, Hotiza, Petišovci, Dolina, Genterovci so odprte po rednem odpiralnem času. Gradivo, ki ste si ga izposodili pred zaprtjem knjižnic, lahko v knjižnico brez zamudnine vrnete do 18. 5. Zamudnine za čas od 13. 3. do 18. 5. ne bomo obračunali. Z odprtjem knjižnice vpis na daljavo več ni možen. Prosimo vse […]Prikaži več »
 • Krajevne knjižnice se odpirajo 11. maja 2020

  Krajevne knjižnice se odpirajo 11. maja 2020

  Spoštovani obiskovalci! V ponedeljek, 11. maja 2020,  odpirajo svoja vrata naše krajevne knjižnice Gaberje, Hotiza, Petišovci, Dolina, Genterovci. Veselimo se ponovnega srečanja z vami!      Prikaži več »
 • Od ponedeljka, 4. maja 2020, je knjižnica ponovno odprta

  Od ponedeljka, 4. maja 2020, je knjižnica ponovno odprta

  Spoštovani obiskovalci! Od ponedeljka, 4. maja 2020, je knjižnica ponovno odprta. Knjižnica je odprta le za vračilo in prevzem predhodno naročenega gradiva, obenem lahko podaljšate članstvo in poravnate druge finančne obveznosti. Čitalnica ostaja zaprta. Krajevne knjižnice se odpirajo 11. maja 2020.   VRAČILO GRADIVA Gradivo, ki ste si ga izposodili pred zaprtjem knjižnic, lahko vrnete do […]Prikaži več »
 • Navodila pri obisku knjižnice

  Navodila pri obisku knjižnice

  V knjižnico vstopajte le, če ste zdravi. Med obiskom knjižnice nosite zaščitno masko. Ob vstopu si razkužite roke. Vstopajte posamično in upoštevajte omejitve gibanja v knjižnici. Ohranjajte razdaljo 1,5 m. Poskrbite za higieno kašlja. Gradivo, ki si ga želite izposoditi, lahko rezervirate preko spletne storitve Moja knjižnica. V kolikor storitve Moja knjižnica ne uporabljate, lahko […]Prikaži več »
 • Z odprtjem knjižnice vpis na daljavo ni možen

  Z odprtjem knjižnice vpis na daljavo ni možen

  Z odprtjem knjižnice vpis na daljavo ni možen. Prosimo vse tako vpisane, da do 18. 5. 2020 osebno podaljšajo svoje članstvo.      Prikaži več »
 • Obvestilo o ponovnem odprtju knjižnice

  Obvestilo o ponovnem odprtju knjižnice

  Spoštovani obiskovalci! V ponedeljek, 4. maja 2020, ponovno odpiramo svoja vrata. Knjižnica bo odprta le za vračilo in prevzem predhodno naročenega gradiva, obenem boste lahko podaljšali članstvo in poravnali druge finančne obveznosti. Čitalnica in zunanje knjižnice ostajajo zaprte.   VRAČILO GRADIVA Gradivo, ki ste si ga izposodili pred zaprtjem knjižnic, lahko vrnete do ponedeljka, 18. 5. V […]Prikaži več »
 • Knjižnice v Sloveniji v sredo, 29. 4., še ne bodo odprte

  Knjižnice v Sloveniji v sredo, 29. 4., še ne bodo odprte

  Spoštovani člani in uporabniki knjižnice! KNJIŽNICE V SLOVENIJI V SREDO, 29. 4., ŠE NE BODO ODPRTE Knjižnice o nameravanem odprtju niso bile obveščene. Na varno odprtje se morajo knjižnice ustrezno pripraviti in sprejeti zaščitne ukrepe za uporabnike in zaposlene. Uporabnikom bodo knjižnice, tako tudi osrednja knjižnica v Lendavi, na voljo od ponedeljka, 4. maja. Zahvaljujemo se […]Prikaži več »
 • Nove digitalne vsebine

  Nove digitalne vsebine

  V ponudbo digitalnih vsebin smo dodali nove povezave: DIGITALNE KNJIŽNICE ELDORADO – Elektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere, Adatbázisa és Dokumentumtára https://eldorado.oszk.hu/frontend-webapp/index.html#/home Izpostavljen cilj Nacionalnega sistema elektronskega pošiljanja dokumentov, podatkovne baze ter zbirke dokumentov ELDORADO je zakonsko zagotavljanje digitalnih vsebin ter digitalna »ponovna oživitev« na policah knjižnic ležečih publikacij, ki niso dosegljive v prosti prodaji. Madžarski jezik. […]Prikaži več »
 • Noč knjige 2020 na spletu

  Noč knjige 2020 na spletu

  Spoštovani obiskovalci! Noč knjige je prostovoljni samoorganizirani vsenarodni in mednarodni projekt, ki se letos po Sloveniji, v zamejstvu in širom sveta odvija sedmo leto zapored. Z njim obeležujemo 23. april, svetovni dan knjige. Zaradi izrednih razmer bo letošnja Noč knjige potekala na spletu in družabnih omrežjih. V naši knjižnici smo se odločili, da bomo letos […]Prikaži več »
 • Knjiga po pošti

  Knjiga po pošti

  V času zaprtja knjižnic od 20. aprila dalje nudimo članom dostavo knjižničnega gradiva po pošti. Storitev omogočamo iz zbirke osrednje knjižnice Lendava v omejenem obsegu za študijsko literaturo in leposlovje, ki je del učnega načrta. Naročite lahko do tri naslove literature. Pošiljke omejujemo na paket s težo do 2 kg. Naročila sprejemamo od ponedeljka do […]Prikaži več »
 • Preslikava in pošiljanje gradiva

  Preslikava in pošiljanje gradiva

  Potrebujete stran ali dve iz določene knjige? V času epidemije vam nudimo brezplačno preslikavo in pošiljanje člankov. Gradivo pošiljamo izključno v elektronski obliki na izbrani e-mail naslov. Sporočite nam na info@kkl.si ali pokličite na telefonsko številko +386 (0)2 574 25 83.  Prikaži več »
 • Prispevek v oddaji Mostovi o delu Knjižnice – Kulturnega centra Lendava v času epidemije

  Prispevek v oddaji Mostovi o delu Knjižnice – Kulturnega centra Lendava v času epidemije

  Priporočamo ogled prispevka v oddaji Mostovi o delu Knjižnice – Kulturnega centra Lendava v času epidemije, pogovor z direktorjem Knjižnice – Kulturnega centra Lendava, Albertom Halászom. https://www.rtvslo.si/hidak/prispevek/174683355    Prikaži več »
 • Članek v Népújságu o delu Knjižnice – Kulturnega centra Lendava v času epidemije

  Članek v Népújságu o delu Knjižnice – Kulturnega centra Lendava v času epidemije

  V branje vam priporočamo članek o delu Knjižnice – Kulturnega centra Lendava v času epidemije, ki je izšel v Népújságu 2. 4. 2020.   https://nepujsag.net/kultura/8657-a-k%C3%B6nyvt%C3%A1r-folyamatosan-friss%C3%ADti-honlapj%C3%A1t.html https://issuu.com/nepujsag/docs/13-20nepujsag/16    Prikaži več »
 • Brezplačen spletni vpis

  Brezplačen spletni vpis

  Omogočamo brezplačen spletni vpis na daljavo za čas trajanja epidemije za namene uporabe portala Biblos in dostopa do ostalih elektronskih virov, ki so na voljo le članom knjižnice. https://plus.si.cobiss.net/opac7/rsu/siklnd/    Prikaži več »
 • Mnogi naslovi izdaj časopisne hiše Delo na voljo v prostem dostopu

  Mnogi naslovi izdaj časopisne hiše Delo na voljo v prostem dostopu

  Digitalna knjižnica Slovenije v dogovoru s časopisno hišo Delo v času epidemije v prostem dostopu ponuja naslednje naslove, ki so bili doslej dostopni le v prostorih NUK-a: Delo (1959 – 1999), Ljudska pravica (1934 – 1959), Petkov teden (1986 – 1990), Slovenski poročevalec (1938 – 1959), Sobotna priloga (1967 – 1999), Tedenska tribuna (1953 – […]Prikaži več »
 • Knjižnica je od 13. 3. 2020 do nadaljnjega zaprta za stranke

  Knjižnica je od 13. 3. 2020 do nadaljnjega zaprta za stranke

  Ker je lendavska knjižnica z vsemi krajevnimi knjižnicami od 13. 3. 2020 do nadaljnjega zaprta za stranke, smo pripravili vsebine, ki so dostopne preko spleta. V branje priporočamo elektronske knjige, revije, revijo Lindua, elektronske zbirke na daljavo, brezplačne digitalne vsebine iz kulturnih, umetniških in izobraževalnih ustanov po svetu, druge podatkovne baze in portal za elektronsko […]Prikaži več »
 • Izjava za Pomurski madžarski radio

  Izjava za Pomurski madžarski radio

  https://www.rtvslo.si/mmr/prispevek/174681033 O digitalni ponudbi splošnih knjižnic in kulturnih domov, pogovor z direktorjem Knjižnice – Kulturnega centra Lendava, Albertom Halászom. Madžarski jezik.  Prikaži več »
 • Brezplačen portal za zaposlitve v Sloveniji: Zaposlitve.org

  Brezplačen portal za zaposlitve v Sloveniji: Zaposlitve.org

  https://zaposlitve.org/ Brezplačen portal za zaposlitve v Sloveniji. Portal je namenjen slovenskemu gospodarstvu, da vsi skupaj ublažimo posledice brezposelnosti, ki sledijo po karanteni.    Prikaži več »
 • Novost na portalu FinD-INFO

  Novost na portalu FinD-INFO

  Na portal FinD-INFO smo dodali novo zbirko Obrazložitve zakonodaje. Odslej so vam na voljo tudi pojasnila, kako in zakaj so bile uvedene konkretne zakonodajne novosti in spremembe. Povzeta so po celotni dokumentaciji, ki jo je zakonodajalec upošteval pri sprejemanju ali spreminjanju posameznega predpisa. V obrazložitve so tako zajeta pojasnila predlagatelja zakona in vlagateljev amandmajev ter […]Prikaži več »
 • Pismo podpore samozaposlenim in samostojnim podjetnikom v kulturi

  Pismo podpore samozaposlenim in samostojnim podjetnikom v kulturi

 • Knjižnica je zaprta za stranke

  Knjižnica je zaprta za stranke

  Cenjeni obiskovalci! Obveščamo vas, da bo v skladu z navodili Ministrstva za kulturo od 13. 3. 2020 lendavska knjižnica z vsemi krajevnimi knjižnicami do nadaljnjega za stranke zaprta. Za informacije smo strankam na razpolago od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na telefonski številki: +386 (0)2 574 25 83 ali na info@kkl.si. Priporočamo […]Prikaži več »
 • Odpovedane vse prireditve

  Odpovedane vse prireditve

  Cenjeni obiskovalci! Obveščamo vas, da smo v skladu z navodili Ministrstva za zdravje v sodelovanju z organizatorji in izvajalci do preklica odpovedali vse prireditve v Gledališki in koncertni dvorani Lendava ter v Sinagogi Lendava. Knjižnica je za stranke od 13. 3. 2020 zaprta. Več informacij na spletni strani knjižnice. Zahvaljujemo se za vaše razumevanje in […]Prikaži več »