Priporočene knjige

Ohlsson, Kristina

Zakopane laži

Martin Benner spada med najbolj uspešne in najbolj iskane odvetnike. Nekega dne pa v njegovo pisarno vstopi Bobby T., ki je čisto obupan in ga prosi, naj pomaga njegovi sestri. Le, da je njegova sestra mrtva. Preden si je vzela življenje, je priznala pet umorov. V časopisih so jo poimenovali serijska morilka Sara Teksas. Martin mu obljubi, da bo razvozlal usodo njegove sestre, pri tem pa stori grozljivo napako …


Semple, Maria

Kam si šla, Bernadette

Bee je uspešna učenka na zelo napredni šoli. Njen oče je tehnološki guru pri Microsoftu, mama pa nadarjena arhitektka, ki je opustila obetavno kariero ter se povsem posvetila družini. Ko Bee na koncu šolskega leta domov prinese spričevalo s samimi odličnimi ocenami, si za nagrado zaželi potovanje na Antarktiko. Ko pa nekaj dni pred potovanjem njena mama izgine neznano kam, se odloči, da bo ugotovila, kaj se je zgodilo.


Erikson, Thomas

Obkroženi z idioti

Tako imenovani »idioti« v našem življenju so najpogosteje le posamezniki, ki imajo drugačen vedenjski profil in način sporazumevanja kot mi. Razumevanje vedenjskega tipa posameznika je po mnenju avtorja ključ do uspešne komunikacije. V knjigi avtor predstavi štiri vrste vedenjskih tipov, ki jih označi z barvami: rdečih so dominantni in gospodovalni, rumeni so družabni in optimistični, zeleni so sproščeni in prijazni, modri so analitični in natančni. V knjigi boste našli informacije za sporazumevanje z ljudmi na podlagi njihove barve in na ta način prilagodili svojo komunikacijo z njimi, kar vam bo olajšalo vsakodnevno življenje.


Honoré, Carl

Bolj star, bolj živ

Carl Honoré je nagrajeni novinar, pisatelj in TED¬-ov govornik. Je tudi svetovni popotnik in ambasador Počasnega gibanja. Bolj star, bolj živ – nas nagovarja k radikalnemu ponovnemu premisleku o vsem. Avtor s svojo knjigo želi doseči, »da bodo ljudje staranje zagledali v povsem novi luči. Da se bodo premaknili od strahu do neke vrste razumevanja in optimizma, ki jim bosta pomagala izkoristiti življenje do same polnosti, pri vsaki starosti. Pravi izziv s katerim se soočamo ni staranje, ampak diskriminacija proti starosti …«


McKinty, Adrian

Veriga

Svojega otroka ste pravkar odložili na avtobusnem postajališču.Na vaš mobilni telefon kliče panični neznanec. Ugrabil je vašega otroka, in pove vam, da je bil tudi njegov otrok ugrabljen. Otroka vam bodo vrnili le, če v 24 urah ugrabite drugega otroka. Neznanec pa doda še, da če otroka ne ugrabite ali če ostali starši v verigi ne storijo enako, bo vaš otrok umrl. Zdaj ste del verige.


Edvardsson, Mattias

Čisto običajna družina

Pastor Adam, pravnica Ulrika in njuna devetnajstletna hči Stella so čisto običajna družina. Živijo na videz brezhibno življenje, vse dokler Stelle ne obtožijo umora. Starša sta pripravljena narediti vse, da bi jo rešila, saj sta prepričana, da njuna sicer problematična hči, ni sposobna narediti česa takega. Pa vendar se izkaže, da svoje hčere vseeno ne poznata preveč dobro. Pa tudi drug drugega ne.


Slimani, Leïla

Uspavanka

Ko se mlada odvetnica Myriam, ena najboljših odvetnic svoje generacije, odloči vrniti na delo po drugem porodu, se z možem Paulom odločita najeti varuško za svoja otroka, da bi se lahko oba čim bolj posvetila profesionalni karieri. Odločita se za Louise, takorekoč sanjsko varuško. Vse se zdi idealno – je odlična varuška, otroka jo obožujeta, vzorno skrbi za stanovanje in kmalu si družina brez nje ne zna več predstavljati življenja. Nato pa se pokažejo prve razpoke, ki porajajo zle slutnje, katerim sledi velika tragedija.


Jonasson, Jonas

Nove prigode stoletnika, ki je zlezel skozi okno in izginil

V nadaljevanju prigod Stoletnika, ki je splezal skozi okno in izginil, se glavni junak 101 letni Allan in njegov prijatelj Julius znajdeta sredi zapletene diplomatske krize. Med reševanjem le-te pa mimogrede naletita na politične voditelje z vseh koncev sveta: Donalda Trumpa, Kima Džonga Una, Vladimirja Putina in Angelo Merkel. Avtor je tokrat napisal nekoliko krajšo, vendar še kako aktualno šaljivo zgodbo o trenutnih razmerah v svetu.


Clinton, Bill

Kje je predsednik?

Združenim državam Amerike grozi kibernetski teroristični napad. Predsednika želijo odpoklicati zaradi njegovih domnevnih zvez z islamskimi teroristi, zato se mora zagovarjati pred preiskovalci. V Washingtonu vladata negotovost in strah, predsednika pa čaka bitka s časom. Ker mu preostane nič drugega, se odloči, da se bo reševanja problema loti sam … In nato izgine.


Paasilinna, Arto

Najboljša vas na svetu

Aaser Toropainen, samooklicani zadnji komunist sveta, umira na veliki petek in za odrešitev duše naroči vnuku iz njegove zapuščine zgraditi cerkev, saj si tako želi od Boga izprositi vstop v raj. Želi si, da bi njegov vnuk ustanovil skupnost, ki bi imela povezovalno vlogo. Eemeli izpolni dedkovo željo in globoko v osrčju gozda vzhodne Finske zgradi leseno cerkev, v katero se kmalu zateče cel kup posebnežev. Le-ti kmalu ustanovijo majhno povezano skupnost, v kateri so vsi srečni, prehranjeni in preskrbljeni.