Priporočena knjiga

Carr, Robyn

Nova priložnost

Robyn Carr je večkrat nagrajena pisateljica številnih ljubezenskih romanov. Združenje piscev ljubezenskih romanov ji je leta 2016 podelilo nagrado Nore Roberts za življenjske dosežke. V slovenščino so prevedeni romani o ljudeh iz mesteca Virgin River (Dobrodošli v Virgin River, Gorsko zavetišče, Ranjeni duši, Božič v Virgin River).

V najnovejšem romanu se srečamo z Vanni in Paulom ter drugimi akterji, ki naseljujemo odročno mestece in so liki iz prejšnjih romanov.

Vanni je vdova z majhnim sinkom, zaljubljena v moževega najboljšega prijatelja Paula. Oba skrivata svoje občutke drug pred drugim, obenem pa hrepenita po sreči in skupnem življenju. Ob pomoči družine in prijateljev najdeta priložnost za nov začetek.

V njuno zgodbo se dopolnjujejo še dogodki, ki se zgodijo v bližnji okolici. Tu so družinski člani, njihovi prijatelji, upokojeni marinci, ki so še naprej v tesnem stiku. Družijo se ob lovu, ribarjenju in v čudovitem baru marinca Jacka, ki se je prvi ustalil v mestecu Virgin River. Ko požar zajame gozd  tudi družno pomagajo pri gašenju. Njihove zgodbe se tesno prepletajo.

Tudi ta roman Robyn Carr bomo prebrali z veseljem tako kot prejšnje.