Knjižnica pod krošnjami

Knjižnica pod krošnjami

Lendava, Park Roža

1. 7.–27. 8. 2022

Čas za listanje:

Petek in sobota 17.00–20.00
Nedelja  9.00–12.00

Knjižnico pod krošnjami pripravlja Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ

Knjižnico pod krošnjami podpira Občina Lendava

 

Lendava je najvzhodnejše mesto v Sloveniji z okoli 4000 prebivalci. Leži pod obronki slikovitih Lendavskih goric. Prebivalstvo je mešano, napisi, šolstvo in javne službe so dvojezični, slovenski in madžarski. Na podlagi bogate kulturne tradicije se je izoblikovala naravna večkulturna sredina, ki opredeljuje mesto in tudi občino. Najstarejši pisni vir o Lendavi predstavlja darilna listina iz leta 1192. Lendavski grad nad mestom je že več stoletij eno od najpomembnejših arhitekturnih spomenikov kraja. Danes se v dvorcu nahajata muzej in galerija. Znamenitosti mesta so še: evangeličanska cerkev, Laubhaimerjeva vila, v kateri deluje splošna knjižnica, cerkev Svete Katarine, Sinagoga Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava, kapelica Svete Trojice z mumijo Mihaela Hadika ter razgledni stolp Vinarium.

Knjižnica pod krošnjami bo julija in avgusta delovala v mestnem parku Roža Lendave. Obiskovalci bodo lahko v prijetni senci posedeli in obenem listali knjige in revije. Med izbranim gradivom, ki bo na voljo obiskovalcem, bodo knjige, časopisi in revije vseh zvrsti in za vse starostne skupine, v slovenskem in madžarskem jeziku.

Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ vabi vse ljubitelje knjige in branja v Knjižnico pod krošnjami. Knjižnica pod krošnjami bo od 1. julija do 27. avgusta domovala v lendavskem mestnem parku Roža. Čas za listanje: petek in sobota 17.00–20.00, nedelja 9.00–12.00.

 

Prisrčno vabljeni!