Vrvohodci

Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ
vas vabi na predstavitev

pesniške zbirke avtorjev Magdalene Svetina Terčon,
Simone Solina in Alberta Halásza z naslovom
Vrvohodci,

ki bo v sredo, 11. januarja 2017, ob 19. uri v čitalnici knjižnice.

Večer bo vodil literat David Terčon.
Predstavitev bo popestrila glasbena skupina Duo Ponte.

 

Magdalena Svetina Terčon
Prostor, v katerem je, ji je od nekdaj kot preozek plašč, zato ga je in ga še vedno razteza v neskončnost. Besede izgublja in sebe v praznini. Ko je tam, v gostoti Niča, se zaveda Vsega. Potem se vrne in (se) igra in je. Odvrže plašč in lahkotno skače po vsem, kar je puhasto.

Simona Solina
Včasih se ji zdi, da je bila rojena na napačnem kraju. Njena notranjost pripada morju. Tudi tišini, samosti, ki ni osamljenost, temveč notranji monolog, v katerem obrača poglede na svoje življenje. Največkrat je ta monolog morsko filmsko platno, na njem se vrtijo doživeti in izmišljeni zapleti, razpleti, ki pripadajo hrepenenju po pristnosti medčloveških odnosov, iskrenosti. Svet je sicer lahko tak, kot ga vidijo drugi, lahko pa je povsem njen. Svet ljubezni.

Albert Halász
Vsaka zapisana misel, pesem, čez čas začne živeti svoje lastno življenje. Kot klon, odtisnjen na papirju ali lebdeč v digitalni meglici v etru, vedno, povsod. Ob srečanju z očmi se v razumevanju vsakega posameznika razkrije, razživi, se narodi le toliko, kolikor ga bralec lahko spusti sebi blizu. Monolog pisca tako postane dialog, pri čemer pa avtor molči. Zato je vedno vse razkrito, a hkrati vedno tudi nekaj prikrito.